”Glöm inte att le”

På onsdagen och torsdagen hölls det Öppet Hus på Kungsholmen och vad som kändes som tusentals förväntansfulla nior strömmade in i byggnaden för att få en känsla av KG.

En halvtimme innan det faktiskt börjar samlas alla vi som ska jobba på eventet i idrottssalen för att få intruktioner av SYV. Vi får en massa information om hur vi ska göra, var vi ska stå och var vi ska gå. Jag försöker koncentrera mig och hålla all information i huvudet, trots att det är så mycket. Men det sista rådet vi får innan vi lämnar salen är det som verkligen fastnar. “Och glöm inte att le. Vi vill att de ska känna sig välkomna.”

Efter det sprider vi ut oss i entréhallen och i trappan som leder upp till aulan för att hälsa de första besökarna välkomna och visa dem till aulan, där allmän information om skolan kommer hållas fyra gånger under kvällen. Prick klockan 18.00 drar det igång och det är då vårt riktiga arbete som guider börjar. Det är nu vi tar fram våra guideskyltar och börjar leta upp folk som kan tänkas vilja bli guidade runt. Jag själv börjar från botten och arbetar mig sedan upp till våning 7. Upp och ner i trapporna. Upp och ner. Och hela tiden måste jag komma på något intressant att säga.

Ibland undrar jag om jag pratar för mycket. De jag guidar går mest tysta bredvid och jag vill nästan få dem att ställa fler frågor. Varför är det bara jag som pratar? Är de inte intresserade? Men sedan minns jag tillbaka till när jag själv var här för första gången. Jag pratade nog inte särskilt mycket själv, om jag ska vara ärlig. Men trots det valde jag ju att gå här. Kanske är det samma sak för dem jag guidar. Lugnad av denna tanke fortsätter jag babbla på om skolan hela kvällen lång.

Allt som allt så letade sig så mycket som 1600 elever dit, enligt ett inlägg i Fronter av en våra rektorer, bara på den svenska sektionens öppna hus. Utöver det dök ytterligare 600 elever upp på engelska sektionens öppna hus kvällen innan. Det är alltså mycket mer än alla elever sammanlagt på vår skola. Otroligt! Det är inte för intet man blir lite stolt över KG.

Jag hoppas i alla fall att jag och alla de andra guiderna inspirerade några av dessa elever att söka till vår fantastiska skola.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *